Dag 7: Malang

By August 9, 2010Uncategorized

Dag 6:

Volgens het programma zouden we vandaag naar de Bromo vulkaan gaan maar als je eerst 13 uur in de bus gezeten hebt en dan weer om 00:30 op moet staan voor de zonsopgang denk ik dat we een paar mensen hadden kunnen opvegen.

Dus vandaag beetje uitgeslapen en om iets over 8 opgestaan om nog even bij het ontbijt aan te schuiven.

Mijn ouders hadden blijkbaar te veel gekeken naar de Duracell reclame (http://www.youtube.com/watch?v=TYPuN6wJC9E) dus die zijn vanochtend een toertje door de stad gaan maken. Ik was aardig kapot dus ik heb de ochtend bij het zwembad doorgebracht.

Nadat de zon het zwembad verlaten had zijn we naar de stad gegaan voor de “world famous” bloemen -en vogelmarkt… Het was best ver lopen dus hebben we de Bedjak genomen. Dat is een soort bakfiets maar dan in plaats van een bak een zitje voor 2 man.

Die dingen gaan wel snel! Zou je niet zeggen als je je bedenkt dat die meneer 3 (incl. hijzelf) personen door de stad heen fiets op een fiets zonder versnellingen. Moet zeggen, het heeft toch wel wat zo een ding. Zo vanuit een bus zit je met airco achter glas het verkeer te bekijken maar op zo een dingetje ruik en proef je het verkeer, een ware beleving voor alle zintuigen! Vooral fijn was die bocht onderaan de berg die we bijna op 2 wielen namen.

Aangekomen op de vogeltjesmarkt zag je overal waar je keek vogels en vogelvoer. Natuurlijk is het niet diervriendelijk om een hoop vogels in een kooi te zetten maar verderop in de straat zag je dingen die je normaal alleen in reclames van dierenactivisten ziet.

3 pups in een bak waar ze maar net naast elkaar passen, 5 aapjes in een kooi waar ze net niet inpassen met als gevolg verwondingen aan de oren! De verkoper heb ik getrakteerd op een vuil blik…

Daarna zijn we even een kijkje gaan nemen bij Toko “oen” een restaurant van een Nederlander die typisch jaren ’30 is ingericht.

De overkant had meer onze interesse dus we hebben even wat gegeten bij de Mc Donalds. Wel grappig om naast de cheeseburger en de French Fries een bord te zien hangen van een soort McNasi.

Om op tijd terug te zijn voor een powernap hebben we weer de Bedjak gepakt om naar het hotel te gaan. De wekker staat op 00:30 om een magnifieke zondopkomst te kunnen zien bij de Bromo vulkaan.  Het is ongeveer 2 uur rijden met de bus, daarna nog een uurtje met de jeeps en vervolgens genieten van de zonsopkomst. Daarna te paard naar de krater zelf en dan weer met de jeeps terug naar de bus. De bedoeling is om om 15:00 aan te komen in Kalibaru.

De foto’s van vandaag zijn gemaakt door gastfotograaf Marco Beckers omdat ik zeker wist dat ze meer gingen zien dan ik:P! Ik zal morgen in de bus ze uitzoeken dus die komen nogJ!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply