Dag 5: Yogyakarta

By August 7, 2010Uncategorized

Dag 5: Yogyakarta.

Hallooo!

Vandaag een 2e blog uit het chille hotel in Yogyakarta. Het ontbijtbuffet was inderdaad wat ik gehoopt had, lekker uitgebreid en vooral veeeeel keuze. Precies wat we met zijn alle nodig hadden:)!

Het was niet een extreem spectaculaire dag maar het waren allemaal dingen die bij de stad horen.

De dag is begonnen bij Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat, moeilijk woord voor het sultanpaleis in Yogyakarta. We mochten alleen de openbare ruimtes zien en er was een redelijk verschil in het beeld wat wij hebben bij een paleis en hier. Het was wel groot maar voornamelijk lege paviljoens.

Daarna zijn we naar de batik-fabriek gereden. Batik is een soort kleding die typisch is voor Indonesië. Er zijn 2 manieren om het op de stof aan te brengen. Techniek 1 is d.m.v. stempelen. Dit is minder precies en een stuk makkelijker dus dit wordt door de mannen gedaan. De vrouwen brengen het patroon aan met een pen, een monnikenwerk.

Vervolgens stond het Yogya zilver op het programma. Vond ik het batik al een rotklusje, hoe het zilver gemaakt wordt slaat echt alles. Hele voorwerpen worden opgebouwd uit een dunne zilverdraad!

Als laatste gingen we naar de Prambanan. Dit is de grootste hindoeïstische tempel van Indonesië. Ook deze heeft door aardbevingen veel schade opgelopen.

Ik ga nu slapen aangezien de wekker morgen op 5:30 staat voor een 12 uur lange rit naar Malang…

De foto’s:

– De Batikfabriek

– De productie van het Yogya zilver

– De Prambanan.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply